Povratak na objave
23 velj
2024

Stručni izlet u Sloveniju (Afrodita Cosmetics)

Izlet u Sloveniju počeo je rano ujutro okupljanjem ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog gdje smo se smjestile u autobus i krenule prema Rogaškoj Slatini u tvornicu Afrodita kozmetike. Put je protekao ugodno i brzo, a na odredištu nas je dočekalo srdačno osoblje.

Prije same edukacije, imale smo priliku pogledati kratki film o nastanku Afrodita linije kozmetičkih proizvoda. Film  nas je vodio kroz povijest razvoja tvrtke od njenog osnutka sve do danas, opisujući kako su se razvijale novije linije proizvoda u skladu sa novim znanstvenim dostignućima te potrebama i očekivanjima korisnika,  što je dodatno proširilo naše poznavanje i razumijevanje razvoja  brenda  u skladu sa sve većim zahtjevima tržišta.

Tema edukacije bila je Body wrapping metoda, anticelulitna metoda kojom oblikujemo tijelo s tendencijom smanjivanja celulita, pri čemu se rezultati mjere u centimetrima. Omatanjem tijela u specijalnu foliju, fitoaromaterapijski sastojci iz proizvoda koji su osmišljeni posebno za body wrapping bolje prodiru u kožu i potkožno tkivo. Imaju lipolitički, drenažni i detoksikacijski učinak. Osim toga, potiče se protok limfe te izlučivanje vode i zaostalih štetnih tvari metabolizma iz potkožnog tkiva. Razlikujemo dvije vrste: topli i hladni body wrapping.

Nakon teorijskog dijela edukacije, održan je i prikatični dio u kojemu su sudjelovale učenice našeg razreda. Dvije učenice su bile modeli, a četiri učenice su imale priliku vježbati način izvođenja metode uz praćenje mentorice.

Edukacija nam je pomogla dodatno osvijestiti da je između navedenih etapa  tretmana iznimno važno pravilno omotati tijelo, jer neodgovarajućim omatanjem možemo prekinuti pravilan protok limfe te prouzročiti veće zdravstvene probleme klijentima. Također, da osjećaj grijanja/hlađena tijekom postupka ovisi o kemijskom sastavu odabranih preparata. A koji od ova dva postupka ćemo primijeniti na klijentu ovisi o njegovom subjektivnom osjećaju, podnosi li lakše toplinu ili hladnoću. Topli postupak se preporuča za uklanjanje mekog ili vodenog celulita, dok se hladni preporuča za uklanjanje tvrdog ili kompaktnog celulita. Topli postupak nećemo primijeniti kod osoba sa proširenim venama ili kapilarama, sa srčanim oboljenjima, šećernom bolesti i problemima s bubrezima, te trudnicama i dojiljama. Hladni postupak se primjenjuje kod svih klijenata kojima je kontraindiciran topli postupak.

Edukacija o body wrappingu bila je iznimno edukativna, korisna i vrlo zanimljiva te nam je pružila dublje razumijevanje same tehnike izvođenja postupka, kao i  odabira prikladnih kozmetičkih proizvoda za postizanje što boljeg učinka. Vrlo smo zahvalne što smo imale priliku sudjelovati, naučiti nešto novo, proširiti i utvrditi dosadašnje znanje i stečene vještine.

 

Sastavile: učenice 4.e/MK

RASPORED ZVONA

A smjena

1.sat
8:00 - 8:45
2.sat
8:50 - 9:35

VELIKI ODMOR - 15 min

3.sat
9:50 - 10:35
4.sat
10:40 - 11:25
5.sat
11:30 - 12:15
6.sat
12:20 - 13:05
7. / 0. sat
13.10 - 13:55

B smjena

1.sat
14:00 - 14:45
2.sat
14:50 - 15:35

VELIKI ODMOR - 15 min

3. sat
15:50 - 16:35
4. sat
16:40 - 17:25
5. sat
17:30 - 18:15
6. sat
18:20 - 19:05