Povratak na objave
08 svi
2024

Turnir Zdravstvenog učilišta

U ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine u dvorani Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog održan je turnir u odbojci i futsalu za učenike završnih razreda Zdravstvenog učilišta i njihove profesore.
Dojmove i rezultate turnira donosi Marija Mladić iz 4. b farmaceutskih tehničara

Ponedjeljak je za maturante ZUZ-a bio rezerviran za sport. Dvorana se pripremala od ranog jutra, a uz pomoć marljivih ruku učenika drugog i trećeg razreda ista je zasjala u punom sjaju. Skraćenim satovima omogućeno je svim učenicima da ispune tribine i podrže svoje favorite u utrci za prvo mjesto. Uvodnim programom i s nekoliko ohrabrujućih riječi ravnateljice upućenih natjecateljima, turnir je službeno mogao početi. U prvom dijelu turnira gledali smo omjer snaga maturantica u odbojci. Prve su na teren istrčale maturantice 4.b smjera farmaceutskih tehničara te 4.d smjera fizioterapeuta. Oba seta bila su na strani ‘fizića’ te su djevojke poprilično lako ukrale sva tri boda. Utakmica 4.d i dentalnih asistenata iz 4.b bila je jedna druga priča. Oštrom igrom asistentice su pokazale što znači boriti se za svaku loptu. Bilo ih je po cijelom terenu te su naposljetku osvojile oba seta. Za kraj, utakmica farmaceutkinja i asistentica igrala se u tri seta. Prvi je set pripao asistenticama dok su u drugom i trećem setu farmaceutkinje izdominirale terenom te uvjerljivo osvojile dva boda. Pune tribine podržavale su naše djevojke tijekom svih utakmica, a oduševljenje nije nedostajalo niti kada je profesor Matija Ezgeta objavio rezultate po kojima su prvo mjesto osvojile učenice 4.b dentalnih asistenata, drugo 4.d fizioterapeuta dok je treće mjesto pripalo farmaceutkinjama iz 4.b. Medalje je učenicima podijelila profesorica Stibilj-Batinić, a osmijeha naših natjecatelja i podrške s tribine nije nedostajalo. U drugom dijelu turnira slijedilo je ono što je cijela dvoranu s uzbuđenjem čekala. Utakmica futsala profesora i maturanata koja nije nimalo razočarala. Dečki i po jedna djevojka u svakom timu na terenu su nam pripremili pravo svjetsko prvenstvo. U prvim minutama igre maturante je iznenadio pritisak profesora koji nisu nimalo popuštali. S nekoliko dobrih prodora u sredinu kaznenog prostora maturanata, lopta, na sreću profesora, ipak završava u mreži. Vođeni glasnom podrškom s tribina, maturanti su uspjeli realizirati napad te izjednačiti rezultat. U drugom poluvremenu profesori su iskoristili nekoliko pogrešaka maturanata i zaključili utakmicu s još dva gola. S konačnih 3:1 i nakon kratkog slavlja, svi su zajedno podignuli trofej te u pravom duhu zajedništva zaključili ovaj sportski dan. Po završetku turnira uslijedilo je kratko druženje u učionici iznad dvorane uz grickalice i sokove.

Na samom kraju jedno veliko hvala svim djelatnicima i profesorima koji su omogućili realizaciju ovog projekta te svim učenicima koji su svoje vještine i borbenost pokazali na terenu. Hvala brojnim navijačima na tribinama koji su na izuzetan način podržali svoje prijatelje. Ovakvi projekti dokaz su da sport, osim što ujedinjuje, budi jednu predivnu emociju koju malotko može opisati riječima. To nije samo osjećaj sreće, ponosa, dojam da smo mogli učiniti više, već jedan cijeli paket koji smo mi mogli doživjeti u ponedjeljak. I zbog toga, još jednom, jedno veliko hvala.

RASPORED ZVONA

A smjena

1.sat
8:00 - 8:45
2.sat
8:50 - 9:35

VELIKI ODMOR - 15 min

3.sat
9:50 - 10:35
4.sat
10:40 - 11:25
5.sat
11:30 - 12:15
6.sat
12:20 - 13:05
7. / 0. sat
13.10 - 13:55

B smjena

1.sat
14:00 - 14:45
2.sat
14:50 - 15:35

VELIKI ODMOR - 15 min

3. sat
15:50 - 16:35
4. sat
16:40 - 17:25
5. sat
17:30 - 18:15
6. sat
18:20 - 19:05